Headless CMS

Ett ”Headless CMS” är ett publiceringssystem (CMS) som levererar innehåll via ett REST-API. Redan 2016 skapade WordPress ett REST-API som kan genera allt innehåll via JSON. Detta gör att vi kan integrera er WordPress-sida med vilka externa system som helst och bygga frontend i Javascript-ramverk som React Js.

React Js

Detta Javascript-ramverk möjliggör omedelbara interaktioner mellan era besökare och er plattform. Med ett Frontend byggt i React Js och ett Headless CMS som backend kan vara säker på att man ska ligga i framkant under överskådlig framtid. React JS togs fram av Facebook och är idag det största Javascript-ramverket på marknaden.

Gatsby

Hastighet är en avgörande faktor för e-handel och plattformar som kräver mycket interaktion med besökaren. Om varje klick genererar en omedelbar reaktion kommer köpviljan att öka. 

Vill man nå dit bör man publicera statiska sidor för sina besökare. På ren svenska betyder det att man inte söker igenom en databas för att presentera innehållet utan alla sidor ligger klara på servern för att laddas i en webbläsare. 

Nu uppstår kanske frågan hur man uppdaterar statiska sidor om man inte kan skriva HTML-kod. Svaret är Gatsby. Detta ramverk gör att vi kan använda WordPress för inmatning av innehåll och sedan presentera innehåller i ramverk som React Js.

GraphQL

När man bygger statiska sidor med hjälp av ett API behöver besökare fortfarande kunna ställa frågor och få svar från en databas. Till exempel kanske en besökare söka igenom innehållet eller lägga till ett objekt i en varukorg. För att kunna sköta dessa förfrågningar använder vi GraphQl.