White hat & black hat SEO

Det pågår hela tiden en maktbalans mellan de företag som driver sökmotorer och de hemsidor som använder fusk för att nå en högre position. Detta fusk blir mer och mer avancerat och likaså de algoritmer som ska rensa ut fusksidorna från det relevanta och organiska resultatet. De som jobbar med “fusk-SEO” jobbar med det som kallas för “black hat SEO”. De som följer Googles alla officiella riktlinjer jobbar med “white hat SEO”. Pigment arbetar enbart med white hat SEO.

On page & off page SEO

När sökmotorer som Google och Bing ska rangordna en hemsida analyser dom sidan på hundratals olika sätt. De undersöker och jämför er hemsida med era konkurrenters. Hur snabbt laddar er sida, vilka rubriker har ni, hur ser URL-strukturen ut, är sidan mobilanpassad, finns alt-taggar etc. Kort sagt undersöker en sökrobot er teknik och text på alla sätt ni kan tänka er. Att optimera allt detta kallas för “on page SEO”. Utöver detta utför varje sökrobot en undersökning om er hemsida på internet. Finns ni t.ex. omnämnda i en tidning? Har ni 3 miljoner följare på Twitter eller länkar från 100 olika hundbloggare? Om en sökrobot hittar länkar till er sida anser man att ni är ett bra organiskt resultat. Detta arbete kallas för “off page SEO”. Pigment erbjuder tjänster inom off page SEO.

Hur jobbar Pigment med SEO?

Pigment Webbyrå Stockholm arbetar långsiktigt och enbart med white hat SEO. Vi kan göra kvalificerade gissningar kring hur Googles algoritm fungerar och utnyttjar det genom att förbättra och förstärka viktiga delar. Vi håller oss också uppdaterade inom SEO-världen där det flitigt diskuteras kring Googles kommande uppdateringar och ändringar. Vi vet att design, text och känsla är lika viktigt som tekniken för ett lyckat SEO-resultat.

Textoptimering

Detta är en viktig gren inom hela SEO-trädet. Just texten är det avgörande för vilken rangordning ni får. Sökrobotar som Google och Bing är relativt bra på att förstå sammanhang men de är fortfarande algoritmer med regler. Vi kan hjälpa er att förstå hur ni optimerar texter för en sökmotor.

Google Ads

Att köpa annonser via Google Ads är egentligen inte en gren inom SEO. Det ska inte heller påverka organiska rangordning, men att driva trafik till er sida leder till ringar på vattnet vilket i slutändan påverkar er organiska rangordning positivt. Pigment Webbyrå Stockholm kan hjälpa er komma igång med Google Ads och även optimera era annonser löpande.

Tracking & analys

Sökmotoroptimering måste gå hand i hand med analys av besökare och hur de som vill hitta just er beter sig på internet. Vilka sökord använder de? Vart hoppar dom av köpresan? Dessa frågor och många fler kan vi besvara genom analys av den indata besökaren ger oss.

Vi erbjuder analys av:

  • Heat maps
  • Click maps
  • Scroll maps
  • Inpselning
  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Google SERP ranking
  • Google Ads
  • Facebook
  • m.m…

Konvertering

Att mäta konvertering är A & O när man bedriver en affärskritisk plattform. Pigment har verktygen och erfarenheten för att kunna driva era affärer uppåt över tid genom datadriven sökmotoroptimering och konverteringsprocesser.

Denna webbplats använder cookies

Vi har byggt ett eget plugin för att servera kakor.
Ta gärna alla :)