White Hat & Black Hat SEO

Det pågår hela tiden en maktbalans mellan de företag (läs Google) som driver sökmotorer och de hemsidor som använder fusk för att nå en högre position. Detta fusk blir mer och mer avancerat och så blir de algoritmer som ska rensa ut fusk-sidorna från det relevanta och organiska resultatet. De som jobbar med “fusk-seo” jobbar med det som kallas för “Black Hat SEO”. De som följer Google alla officiella riktlinjer jobbar med “White Hat SEO”. Pigment arbetar enbart med White SEO.

On page & Off page SEO

När sökmotorer som Google och Bing ska ranka en hemsida analyser dom sidan på flera hundra olika sätt. De undersöker och jämför er hemsida med era konkurrenter. Hur snabbt ladder er sida, vilka rubriker har ni, hur ser url-strukturen ut, är sidan mobilanpassad, finns alt-taggar etc etc. Kort sagt undersöker en sökrobot er teknik och text på alla sätt ni kan tänka er. Att optimera allt detta kallas för “On Page SEO”. Utöver detta utför varje sökrobot en undersökning om er hemsida på internet. Finns ni t.ex. omnämnda i en tidning? Har ni 3 miljoner följare på Twitter eller länkar från 100 olika hund-bloggare? Om en sökrobot hittar länkar till er sida anser man att ni är ett bra organiskt resultat. Detta arbete kallas för “Off Page SEO”. Pigment erbjuder tjänster inom Off Page SEO.

Hur jobbar Pigment med SEO

Pigment arbetar långsiktigt och enbart med White Hat SEO. Vi kan göra kvalificerade gissningar kring hur Google Algoritm fungerar och utnyttja det genom att förbättra och förstärka viktiga delar. Vi vet att design, text och känsla är lika viktigt som tekniken för ett lyckat SEO-resultat.

Text Optimering

Detta är en viktig gren inom hela SEO-trädet. Just texten är det avgörande för vilken rankning ni får. Sökrobotar som Google och Bing är relativt bra på att förstå sammanhang men de är fortfarande algoritmer med regler. Vi kan hjälpa er att förstå hur man optimerar texter för en sökmotor.

Adwords

Att köpa annonser via Google Adwords är egentligen inte en gren inom SEO. Det ska inte  heller påverka organiska ranking, men att driva trafik till er sida leder till ringar på vattnet vilket i slutändan påverkar er organiska ranking positivt. Pigment kan hjälpa er komma igång med Adwords och även optimera era annonser löpande.

Tracking & Analys

Sökmotoroptimering måste gå hand i hand med analys av besökare och hur de som vill hitta just er beter sig på internet. Vilka sökord använder dom? Vart hoppar dom av köpresan? Dessa frågor och många fler kan vi besvara genom analys av den indata besökaren ger oss.

Vi erbjuder analys av:

  • Heat maps
  • Click maps
  • Scroll maps
  • Recording
  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Google SERP Ranking
  • Facebook
  • Adwords
  • m.m …

Konvertering

Att mäta konvertering är A & O när man bedriver en affärskritisk plattform. Pigment har verktygen och erfarenheten för att kunna driva era affärer uppåt över tid genom datadriven sökmotoroptimering och konverteringsprocesser.