Webbdesign. Digital design. Grafisk formgivning?

Sanningen är den vi gör allt ovan då de alla flyter ihop här och var. Den korrekt definition av vad vi skulle vara: “Grafisk form för digitala medier där webben är det främsta forumet”. Eftersom denna beskrivning inte går att skriva i ett ord så väljer vi att säga “Webbdesign” om vår designprocess (digital design är luddigt och grafisk form relaterar de flesta till trycksaker).

Hur ser vår designprocess ut

Det första steget i en designprocess är att förstå er, era kunder samt vilka tjänster och produkter ni erbjuder era besökare. Vi skissar upp en kundresa och arbetar med olika personas. Med hjälp av denna kunskap tar våra formgivare fram skisser som vi sedan stöter och blöter i samråd med er tills varje detalj är på plats. 

Steg två är att förverkliga skisserna i kod. Här tar våra frontendutvecklare över och ni kommer löpande kunna följa processen via vår utvecklingsserver. Alla våra frontendutvecklare har en bakgrund inom design vilket garanterar att det slutliga resultaten på webben blir lika snyggt som i skissen.

Köpa färdigt tema?

Jämfört med ett färdigt köpt tema kan det framstå som en onödig investering att låta en formgivare skapa en unik design. Men vi kan ge er vårt ord på att ni aldrig kommer ångra den investeringen. Med en unik design får ni alla detaljer samt funktioner exakt som ni vill ha dem. Med en unik design kan vi öka konverteringar och er affärsnytta

Design och sökmotoroptimering

Alla uppskattar en lättnavigerad och vacker hemsida framför det omvända. Detta vet Google och därför rankar bra design bättre än dålig. Med en unik design, en handbyggd och optimerad hemsida samt

Logotyp, grafisk profil och trycksaker då?

Pigment har (lågt räknat) sammanlagt 120 000 timmars erfarenhet inom grafisk form, trycksaksproduktion och magasindesign. Vi tar fram professionella logotyper, grafiska profiler, vepor och ikoner. Pigments vd Mikael Svensson har personligen arbetat som grafisk formgivare i 15 års tid innan han sadlade om till webbdesign år 2010.

Denna webbplats använder cookies

Vi har byggt ett eget plugin för att servera kakor.
Ta gärna alla :)