Nisch in en nisch i en nisch

Av alla verktyg, språk och system som finns på det stora trädet “webbutveckling” har Pigment valt att nischa sig inom en nisch. Först har vi valt Open Source. Sen har vi valt att bli proffs på det verktyg som passar bäst för medelstora företag, organisationer och kommunala verk: WordPress. I denna WordPress-nisch har vi valt att nischa oss på skräddarsydda och affärsdrivande lösningar. Vi bygger hus som inte kommer i moduler på ren svenska.

Vi skapar unika och responsiva plattformar med WordPress i botten. WordPress kan ses som en “hållare av information”. Runt informationen bygger vi sedan temat med unik design och specialfunktioner. Vi integrerar er mot tjänster och API:er som Klarna, BankID, Spar, Mailchimp, Unifaun, Fortnox, Swish, Visma, PayEx och Swedbank Pay, andra betallösningar, etc, etc. 

Pigment erbjuder webbutveckling av riktigt hög kvalite i det överlägset mest använda publiceringsverktyget på jorden, WordPress.

Arbetsmetodik

Vi tillämpar agila och transparenta arbetsmetoder. Kontinuerliga avstämningar och löpande rapporter möjliggör en samsyn på prioriteringar på de ärenden som ligger för dörren. Vår kod dokumentateras efter Best Practise och vi för ett löpande arbete internt för att säkerställa rutiner. 

Best Practise 

Pigment följer aktivt utveckling inom kod-standarder och genomför löpande internt utvecklingsarbete kring Best Practise och standarder.

Open Source

Vi använder Open Source eftersom vi tror att kod blir bättre om det utsättas för ett tryck där den bästa lösningen överlever i en organsik process. Att Open Source granskas av miljoner utvecklare bidrar till en ständig förbättring. Väger man även in licenspengar i detta så blir ju inte saker sämre. Pigment följer utveckling kring kodstandarder och vi håller interna processer levande för att vara up to date.

Workflow 

Pigment arbetar efter GitFlow och för löpande versionshantering. Vi har löpande avstämningar och säkerställer att vi följer interna rutiner. Dokumentation sker efter Best Practise och alla våra projekt kan tas över av andra utvecklare.

Webb-app

Pigment utvecklar applikationer i alla dess format för webben. Vi har byggt digitala verktyg för insamling av konsertinformation åt Stockholms Kulturfestival, en B2B-shop åt RFSU, en mat-tjänst med prenumerationer och leveransschema. 

Mobil-app

Pigment kan utveckla mobil-appar i React. Det är relativt nytt för oss men enklare appar löser vi fint. Vi kan även koppla er mobil-app till er WordPress sida och synkronisera all er data. 

Plugins

Vi bygger ständigt plugins. Ytterst få plugins som går att köpa eller ladda ner gratis gör exakt det man vill. Genom åren har vi alltför många gånger hamnat i “plugin-hörnet” att vi hellre bygger egna. Behöver ni hjälp med en kommersiell plugin kan det beställas.

React

Sedan 1 år erbjuder Pigment utveckling i React. Genom det i WordPress inbyggda Rest-API:et kan vi serva sidor i Headless. Vi använder Gatsby och GraphQL vilket gör att vi kan bygga det absolut snabbaste sidorna på internet just nu. Allt med WordPress som grund.

WordPress

Ska vi vara helt uppriktiga så går det ibland tankar på att byta ut WordPress till ett helt eget publiceringssystem. Ett eget system där man kan styra exakt allt in i minsta detalj. Ett där databasen är exakt som man vill. Ett system som ingen annan än vi på Pigment kan … Nepp! Hallå! Stopp! 🙂 Ett sådant system är inte kundvänligt. Och eftersom vi är kundvänliga så har vi ett starkt argument att välja det publiceringssystem som utgör 56% av alla installerade publiceringssystem idag och driver 27% av trafik på Internet. Att det finns detaljer man vill ändra på får man leva med 🙂

Sökmotoroptimering

Alla våra webbutvecklare är väl insatta i sökmotoroptimering (SEO) och vi garanterar alltid tekniskt sökmotoroptimerade sidor skriven i semantiskt korrekt HTML enligt rådande standarder.

E-handel

Pigment har stor erfarenhet av olika e-handelslösningar. Vi har handbyggt komplexa prenumerationstjänster och butiker både med och utan WooCommerce. Alla e-handelssidor som säljer det som normalt klassas som en produkt bygger vi i WooCommerce. Lösningar för B2B-shoppar och prenumerationstjänster kan med fördel byggas helt utan WooCommerce. Bästa lösning tas fram i samförstånd med er.

Denna webbplats använder cookies

Vi har byggt ett eget plugin för att servera kakor.
Ta gärna alla :)