Varför Headless CMS?

Ett Headless CMS (Content Management System) levererar sitt innehåll som JSON-data via ett REST-API. Denna data kan vi sedan använda för att bygga ett frontend i exempelvis React. Denna teknik gör att er hemsida eller webshop kommer kunna laddas på under 1 sek vilket vi alla vet leder till ökad konvertering.

Hör av dig till oss på Pigment Webbyrå Stockholm för vägledning

Fungerar Headless CMS och WordPress?

Redan 2016 skapade WordPress ett REST-API som kan genera allt innehåll via JSON. Detta gör att vi kan använda ert WordPress-admin som en källa till information och via den inbyggda REST-API:et bygga ett frontend i exempelvis React. Så svaret är ja.

Hör av dig till oss för vägledning

Headless CMS och Progressive Web Apps

Genom att använda oss av React för Frontend kan vi förbereda er hemsida eller webshop för att bli en så kallad Progressive Web App. Detta innebär att besökaren får ett val att ladda ner er hemsida som en “riktig app”. Väljer dom ja, så läggs er hemsida som en App på deras telefon. På så sätt får er hemsida (er Progressive Web App) tillgång till alla de inbyggda funktioner som normalt endast “riktiga appar” når. Behöver du få hjälp med att förstå skillnaden mellan en App och en Progressive Web Apps så är du välkommen att kontakt oss för mer info.

Hör av dig till oss för vägledning

Denna webbplats använder cookies

Vi har byggt ett eget plugin för att servera kakor.
Ta gärna alla :)