Gå direkt till innehåll
Hem / Case / Origo Group
case-origogroup-hero

Origo Group

Origo Group - ett ledande insikts- och undersökningsföretag som tar reda på allt

När Origo Group kontaktade Pigment Webbyrå var de i behov av att uppgradera sin hemsida. Med logotyp och färgprofil i handen fick vi uppdraget att ta fram en ny UX/UI design. En kreativ och rolig resa som resulterade i en hemsida med många fina funktioner och animationer.

 

 

case-origogroup-web-2

En hemsida för insikter och beslutsfattande

Origo Group, som är ett ledande insikts- och undersökningsföretag, har målet att förenkla komplexa beslut och ge beslutsfattare insikter. Hemsidan vi byggt lyfter fram bredden av Origo Groups olika undersöknings-områden och tjänster. Bland annat nyheter, case, webinar och nedladdningsbara guider. Tillsammans med Origo Group har vi skapat en plats där besökaren kan utforska deras tjänster och upptäcka hur teknik och beslut kan ta en verksamhet till nästa nivå.

En blandning av banktjänsteman och hipster

Origo Group ville skapa en känsla av lekfullhet och seriositet, ”en blandning av banktjänsteman möter hipster” i deras egna ord. Designprocessen resulterade i spännande detaljer, funktioner och animationer på hemsidan vilket båda parter är väldigt nöjda med.

Allt för att öka kunskapen

Origo Group erbjuder sina besökare en bred kunskapsbank i form av webinars, tips, nyheter, case och nedladdningsbara guider. Vi har lagt fokus på att lyfta fram dessa i kombination med tjänsterna de erbjuder, då det är kärnan i bolaget.

Lekfullhet i färg och form

Origo Group har en inarbetad färgprofil som deras kunder känner igen. Med hjälp av denna lekfulla färgprofil och logotyp har vi tagit fram en webbdesign som speglar varumärket och vad de står för.

Typsnitt som skapar kontrast

I kontrast till den färgstarka färgskalan har vi valt två stramare typsnitt. Poppins, som är rubriktypsnittet är starkt och snällt. Och Roboto, som har hög läsbarhet, bidrar till att strama till lekfullheten på hemsidan. Tillsammans med färgerna och formerna skapas balans.

Responsiv design

Hemsidan är optimerad för en responsiv design med mobil först i åtanke, då många av Origo Group's kunder besöker hemsidan från mobilen. Pigment ser alltid till att besökaren får en optimal användarupplevelse oavsett om hemsidan visas på en dator, surfplatta eller mobiltelefon.
webbyra-stockholm-personal-sergio

Vill ni också jobba med proffs?

Sergio vill gärna träffa dig isåfall.
Ring honom på 070-953 53 99, eller maila sergio@pigment.se

Skip to navigation