Gå direkt till innehåll
Hem / The Great Firewall of China

The Great Firewall of China

Great Firewall of China

En Casestudie av webbplatsanpassning för Kina

I en värld där digital närvaro är avgörande, kan Kinas ”Great Firewall” verka som en oöverstiglig mur för många företag.

Det finns mängder med skäl att en hemsida inte kan nås från Kina, och det finns inte heller något sätt att med säkerhet ta reda på vad exakt som gör att en hemsida blockeras. Informationen man finner på internet är via bloggar, Wikipedia och forum. Där nämns allt från politiska texter till att företaget i fråga konkurrerar med kinesiska företag.

Under november så märkte vi att en nyligen lanserad hemsida vi producerat för ett internationellt företag inte kunde nås från Kina. Det tog inte långt tid att förstå att de inbäddade filmerna från Vimeo kunde vara ett problem. Vimeo, som är en populär plattform för videodelning, är tyvärr blockerad i Kina. Detta presenterade en unik utmaning för vår klient, vars webbplats innehåller viktig videoinnehåll hostat på Vimeo.

För att hantera detta, utvecklade vi en IP-baserad lösning som identifierar besökarens geografiska plats. Om besökaren är utanför Kina, visas videon som vanligt. För besökare inom Kina, där Vimeo är blockerat, visas istället en informativ text som förklarar att videon inte kan visas.

Detta hjälpte tyvärr inte och hemsidan var fortfarande blockerad.

Vi provade då att skapa en subdomän där vi duplicerade allt innehåll för att se om det var möjligt att komma runt blockeringen. Den lösningen fungerade i en dag och sedan var den också blockerad.

Detta ledde in oss på ett spår kring säkerhet. Med tanke på Kinas strikta internetregler anade vi att vårt gratis SSL-certificat från LetsEncrypt kunde vara ett problem. Vi investerade i ett anpassat SSL-certifikat med hög säkerhet och installerade detta via CloudFlare. Först hände ingenting men efter tre dagar så lossnade det plötsligt och vi kom runt ”The Great Firewall of China”.

Har ni också utmaningar att visa er hemsida för den kinesiska marknaden? Kontakta oss här så hjälper vi er.


Testa om er sida fungerar i Kina
https://www.vpnmentor.com/tools/test-the-great-china-firewall/

Läs mer om The Great Firewall of China
https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Firewall

Skip to navigation