Innehåll

Det som ger liv till en webbplats och som skapar förutsättningar för att dyka upp i sökningar är hur man som ägare arbetar med innehåll på webbplatsen. Här tillhandahåller vi allt från textproduktion, SEO-texter, foto- och videoproduktion. Vi ger även utbildning och hjälp för att skapa strukturerat innehåll som både möter de ord och fraser som ni vill bli funna under i sökningar på google, samt ger era besökare det dom behöver på ett lättillgängligt sätt. Då innehållsarbete kan vara tidskrävande och inte alltid enkelt att kunna prioritera så erbjuder vi så klart hjälp från våra duktiga copywriters som är djupt insatta i såväl SEO krav som att producera lättillgängligt innehåll som sätter fokus på det ni önskar.

Textproduktion

Det är inte alla företag som har självklar tillgång till personal med både tid och kunskap för att snabbt producera sökmotoroptimerade texter. Är fallet så för er så bidrar vi gärna med copywriters för att producera sökmotoroptimerade texter. Som ett första steg i det arbetet går vi igenom er verksamhet tillsammans med er så vi har rätt förståelse för att kunna producera texter som är meningsfulla inte bara för google, men även för besökare.

SEO-texter

När man producerar texter för olika sidor man vill ska ranka bra i sökningar måste man anpassa texterna till dom sökord och fraser man vill bli funnen under, men även vilka ord som faktiskt används av besökarna, men även att hålla sig till rekommenderade textmängder. Det här betyder inte att man ska upprepa orden och fraserna massvis med gånger i texten, det kan ge helt motsatt effekt. Konsten är att skriva för människor och på ett naturligt sätt väva in sökord och sökfraser i sammanhang där dom passar, samtidigt som man gör verksamheten rättvisa, utan att upprepa sig mellan olika sidor. Det här är inte helt enkelt och förutom att veta hur, bör man ta hjälp av olika verktyg som mäter t ex nyckelordsdensitet och antal ord för att verifiera att det blir som man tänkt.

Foto

En viktig del av hur en webbplats uppfattas är den tonalitet som väl utvalda fotografier och illustrationer ger. Ett bra urval bör ha en koppling till det content som finns på sidan och så klart branschen. Bilder, färgval och motiv tas med fördel fram tillsammans med den grafiska designern med stöd i den fastställda grafiska profilen. För att hitta rätt bilder finns det två huvudsakliga vägar att gå:

  • Stock photos, här finns det olika tjänster där man kan köpa bilder under olika premisser. Ofta kommer man ganska långt med ett sånt här utbud, men vill man ta det till nästa nivå så kan man titta på custom fotografering.
  • Kundanpassad fotografering är helt enkelt när man planerar vilken typ av bilder man vill ha, och i vilka sammanhang på webbplatsen, sen anlitar en duktig fotograf för att leverera bilder. Detta kan vara allt från interiörbilder, till produktbilder till stämningssättande foton. Exakt vad som behövs är givetvis olika från uppdrag till uppdrag. Behöver ni hjälp med fotoproduktion som helhet, eller som del av uppdraget så har vi erfarenhet av detta samt ett bra nätverk med professionella fotografer för olika typer av uppdrag.

 

Video

Video kan fylla många olika roller på en webbplats, det kan vara allt från att skapa stämning, till utbildningsvideos, illustrationer och liknande. Videoproduktion på högre nivå kräver en hel del planering, utrustning och kompetens för att leverera ett professionellt resultat. Har ni funderingar runt video på webbplatsen och saknar interna produktionsresurser så hjälper vi gärna till med planering samt att koppla ihop er med rätt typ av resurs.

Denna webbplats använder cookies

Vi har byggt ett eget plugin för att servera kakor.
Ta gärna alla :)