Målet är att leverera en användarvänlig och högpresterande lösning

Det blir vanligare och vanligare att webbplatser använder sig av javascript baserade tekniker för att bygga gränssnitt. Det vill säga den delen av webbplatsen som användaren ser och interagerar med. Till exempel React, Angular, Vue med flera. Använt korrekt kan den här tekniken bidra till snabbare och mer sömlösa användarupplevelser.
Vad det inte är, är en så kallad “silver bullet” som löser alla problem. Som alla tekniker så finns det för- och nackdelar med dessa val.

Notera att dom här teknikerna används inte för att bygga logik och datahantering på servern, till exempel logiken för produkter etc i en shop, eller innehållshantering i ett CMS.

Så när man funderar om React eller motsvarande är rätt för webbplatsen så rekommenderar vi att man tar en diskussion och klargör vilka saker man vill att teknikvalet ska lösa/förbättra innan man tar ett beslut.

Om vi tar en titt på några av dom olika begreppen/teknikerna som brukar användas så ser det ut ungefär så här:

  • React: Ett tekniskt javascript ramverk byggt på javascript avsett för att bygga gränssnitt med. React skapades av Facebook och blev senare tillgängligt öppet för alla att använda. Andra ramverk med liknande målsättning är Angular och Vue.
  • NextJS: En påbyggnad på React som gör det enklare att hantera saker som serversides rendering, routing med mera, saker som React absolut kan, men som är mer komplext att åstadkomma då man behöver skriva mer kod för att lösa det.
  • WP-Headless: Helt enkelt ett begrepp för att köra wordpress på servern som CMS för administration, content etc, men själva webbplatsen byggs i t ex NextJS som hämtar innehållet från wordpress API. Att bygga saker “headless” måste inte vara wordpress, men någon typ av CMS med ett API för att komma åt datat behövs för att hantera innehåll och annat då tekniker som React etc bara handlar om att skapa en besökares gränssnitt.
Denna webbplats använder cookies

Vi har byggt ett eget plugin för att servera kakor.
Ta gärna alla :)